Koninkrijks boodschap door Lian Ferreira – Gods Embassy

songs of songs from the perspective of the kingdom

Mijn allereerste preek

Mijn allereerste preek in een gemeente ging over Hooglied. Het was een zondagmorgen dienst in een kleine setting waarbij we in een kleine kapel met z’n allen rond de tafel met avondmaal zaten. Er waren niet meer dan dertig mensen aanwezig. Een ideale gelegenheid om als startend spreker voor de leeuwen te worden gegooid. Wat is er dan beter te doen dan te spreken over wat mijn hart had geraakt. In die tijd was dat het boekje Union and communion van Hudson Taylor. Het had me diep geraakt en het was een echte eyeopener voor mij geweest.

Ik heb gesproken over hoe de bruid in Hooglied zich ontwikkelt. Haar relatie met haar geliefde groeit door het verhaal heen. Het is het beeld van onze relatie met de Here Jezus, de bruidegom. Hij verandert niet in Zijn liefde voor ons, voor mij. De bruid verandert daarentegen des te meer. Hooglied daagt ons uit om niet te blijven steken in ons groei proces. Gelukkig kreeg ik positieve respons na mijn première als spreker. Ik mocht nog wel een keer komen spreken.

Stadia in ons gebed.

Afgelopen weekend had een lid van ons leidersteam, Lian Ferreira, de beurt om te spreken bij ons in God’s Embassy. Deze keer sprak ze over de stadia die wij doorlopen in ons bidden. Zij zei: We gaan in Hooglied kijken om te zien wat de stadia zijn. Onmiddellijk had ze helemaal mijn aandacht. Ik was benieuwd wat zei zou zeggen. Zou zij dezelfde openbaringen brengen die ik ook had gehad? Ze gaat van start met dat in het eerste stadium we nog erg op ons zelfgericht zijn. De gebeden gaan over onze behoeften.  We hebben noden en willen dat God ons helpt. Gaandeweg krijgen we meer oog voor wie onze Geliefde is. We zijn vol ontzag en bewondering.

Uitnodiging

Het is natuurlijk heerlijk om in dit stadium van verliefdheid te zijn. De verleiding is om daar te blijven. Het vervolg stadium is interessant. Hij nodigt ons uit om met Hem mee te gaan en met Hem op te trekken. Maar de eerste respons van de bruid is negatief. Ze blijft de bruidegom bewonderen maar gaat niet met hem mee. Lian legt op bijzondere wijze uit waarvoor wij geroepen. Waarvoor wij geroepen zijn staat beschreven in Genesis 1. Onze autoriteit is verloren gegaan met de zondeval maar door de dood en opstanding van de Here Jezus herstelt. Kijk en luister naar deze bijzondere boodschap. Het zal je een nieuw en vernieuwd perspectief geven op de roeping op het leven. Het is de boodschap van het koninkrijk van God gebracht vanuit onze relatie met de Bruidegom.

Dick Westerhof